Leer de basis van AutoCad
Wanneer je nog nooit met AutoCad hebt gewerkt dan is deze cursus geschikt voor jou, in deze basiscursus krijg je een goed beeld over de structuur van het pakket. Hoe kun je met de software het beste een tekening construeren, en hoe doe je dat op een efficiënte manier. Er is met deze Autocad basiscursus op de praktische kant nadruk gelegd, natuurlijk moet je goed op de hoogte zijn van de instellingen en de interface van het programma voor je er goed mee kunt werken. De beginselen van bepaalde figuren worden je geleerd te tekenen, denk hierbij aan cirkels, driehoeken, vierkanten en rechthoeken. Ook andere handelingen worden doorgenomen, onder andere hoe je bepaalde figuren kunt spiegelen, verwijderen en aanpassen.
Extra informatie toevoegen
Om extra informatie weer te geven worden tabellen en teksten toegevoegd aan de tekeningen, om de diverse inzichten van elkaar te onderscheiden is het gebruik van lagen in de tekeningen ook nodig. Blocks en arceren van bepaalde vlakken is ook iets waar aandacht aan wordt besteed bij de autocad basiscursus. Voordat de tekeningen worden uitgeprint, worden deze eerst mooi op schaal gemaakt en bemeten. Een tekening is geen tekening als de maten er niet bij worden vermeld, ook dit wordt geleerd bij de cursus hoe je dit het beste en het effectiefste kunt doen. Maten maken een tekening in de meeste gevallen onoverzichtelijk, door de goede wijze te hanteren heb je een duidelijke tekening met alle maten erin.
Inwinnen van informatie
Ben je vaak bezig met grond en informatie over de grootte van een terrein, maar heb je nog niet heel erg veel met het meten ervan dan is deze cursus landmeten erg leerzaam. De cursus kun je gebruiken als je bijvoorbeeld bij de gemeente werkt, wanneer je volgens het kadaster de erfgrens ergens moet bepalen. De hoogte van een terrein wordt altijd gemeten vanaf NAP, maar eerst moet je het nulpunt bepalen om de hoogte af te kunnen lezen. Door een waterpassing te doen bepaal je de grens en de hoogte van een bepaald stuk terrein, voor het meten van een terrein moet er ook een vast punten worden gezocht. Door bepaalde punten vast te leggen en te kenmerken, kan er ook later een tekening van worden gemaakt.
Meten in de praktijk
Met de cursus landmeten kun je in de praktijk diverse metingen doen, wanneer er bijvoorbeeld moet worden gebouwd ergens moet er bepaald worden wat de goede hoogte is voor de begane grond. Hierbij moet de nullijn worden bepaald, ook bij gebouwen en stukken grond kan er moeten worden bepaald waar de exacte erfscheidingen liggen. Met de cursus komt dit allemaal aan bod en leer je hoe je dit in de praktijk moet brengen, met de theorie kun je dit direct uitproberen op een veld. Ook met een GPS wordt je geleerd om een stuk terrein in te meten, de punten hiervan zullen ook worden gecodeerd en vastgelegd. Kortom met de cursus ben je klaar om verschillende werkzaamheden te verrichten, en direct actief bezig te gaan in het werk buiten.